Mariniers worden op stroopwafels getrakteerd

Algemeen

door Redactie Bron: Twitter|Korps Mariniers

Mariniers worden op stroopwafels getrakteerd

Vandaag zijn er 2400 stroopwafels afgeleverd bij het Korps Mariniers. Wat begon als een werkbezoek, eindigde met stroopwafels voor alle mariniers.

Schotland
Een aantal mariniers zijn op dit moment op oefening in Schotland. Kregen de mariniers op 2 november nog hoog bezoek van Koning Willem-Alexander, vier dagen later was het de beurt aan minister van Defensie Ank Bijleveld, om de mariniers te bezoeken. Hierover schreef zij de volgende tweet:

Winterkleding
Na het ontbreken van de juiste winterkleding voor de oefening in Noorwegen, is het makkelijk om grappen te maken over de kleding van onze militairen. Al snel kwam de vraag of de mariniers wel regenjassen hadden. Een reactie van de mariniers hierop kon natuurlijk niet uitblijven.

Een koekje van eigendeeg
Dan is natuurlijk de grote vraag, wat doe je op het moment dat je zo’n reactie krijgt? Dan ga je stroopwafels bakken natuurlijk.

Gaat het dan echt gebeuren?
Na veel media-aandacht, zowel op social media als op andere media kanalen, kon het natuurlijk niet meer mis gaan. Kapitein der mariniers Mark Brouwer, werd live in de uitzending van RTL late Night met Twan Huys gevraagd of de mariniers nog meer nodig hebben. De reactie hierop was: ‘Het is bijna sinterklaas, en dus zullen wij onze werkschoenen gaan zetten. Wij hebben vrij forse werkschoenen, dus daar zit een behoorlijk verlanglijstje in. Waar onder andere op staat: nieuwe collega’s en extra stroopwafels. De sint kan zijn slag slaan aankomende december.’

Stroopwafels!

(Foto: Ministerie van Defensie)