CDS Bauer complimenteert NIMH met nieuw onderkomen op Frederikkazerne

Algemeen

door Redactie Bron: Ministerie van Defensie | Facebook NIMH

CDS Bauer complimenteert NIMH met nieuw onderkomen op Frederikkazerne

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) heeft vandaag een nieuw onderkomen in gebruik genomen op de Frederikkazerne in Den Haag. Commandant der Strijdkrachten, luitenant-admiraal Rob Bauer, verzorgde de opening en sprak mooie woorden over het NIMH.

Zo noemde CDS Bauer het NIMH in zijn toespraak onder meer een gewaardeerd partner van de Bestuursstaf en roemde hij de praktische ondersteuning die het NIMH op diverse terreinen aan de krijgsmacht en Bestuursstaf verleend. 

Ook stak de hoogste Nederlandse militair de loftrompet over de hoeveelheid waardevolle kennis die het NIMH bezit. 'We zijn altijd weer aangenaam verrast om te zien hoeveel kennis er hier in het NIMH verborgen ligt. Want kennis van dat verleden helpt ons om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. Om nog maar eens een échte militaire geschiedenis-liefhebber te citeren (Winston Churchill): “The longer you can look back, the farther you can look forward.”

'En waar ik het NIMH vandaag bijzonder mee wil complimenteren, is de manier waarop ze ons rijke militaire verleden met heel Nederland deelt', aldus Bauer.

Op Twitter feliciteerde minister van Defensie Ank Bijleveld het NIMH met hun nieuwe onderkomen.

Overhandiging NIMH-publicatie 'Gelegerd in Den Haag'

(Foto: Ministerie van Defensie