AN-weekoverzicht: schietbaan gesloten, Krachtpatser-award, nieuwe marinedrones

Algemeen

door Redactie Bron: Ministerie van Defensie

AN-weekoverzicht: schietbaan gesloten, Krachtpatser-award, nieuwe marinedrones

In het AN-weekoverzicht verzamelt ArmyNews korte nieuwsfeiten die misschien aan je aandacht ontsnapt zijn. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de Nederlandse krijgsmacht.

Schietbaan Washikemba op Bonaire
Defensie gebruikt de schietbaan Washikemba op Bonaire sinds 12 november 2018 niet meer. Dit is besloten aan de hand van een melding op 3 oktober 2018, waarin werd gewaarschuwd voor mogelijke onveilige situaties. De schietbaan is niet van Defensie, maar een Commissie van Onderzoek (CVO) gaat de melding onderzoeken. Direct na de melding is het baanreglement opnieuw besproken, en zijn de instructies, afspraken en controle aangescherpt.

Viva 400 Krachtpatser
Op 15 november 2018, zijn de awards van Viva 400 uitgereikt. Stephanie Verhoef, inmiddels burgermedewerkster bij Defensie, heeft de award voor Krachtpatser gewonnen. Zij overleefde een raketaanval in Afghanistan, zij raakte hierbij zwaargewond en kreeg PTSS. Sport heeft haar geholpen om deels te herstellen, ze kampt namelijk nog steeds met PTSS. Op de invictus games won zij twee zilveren medaillesb bij de onderdelen wielrennen en zwemmen.

Onthulling Drone
De Koninklijke Marine krijgt volgende maand 3 nieuwe drones. De drones zijn gister onthuld door minister van Defensie Ank Bijleveld. Dit gebeurde op de jaarlijkse beurs van de stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV).

(Foto: Twitter | Minister van Defensie )