Directeur DMO ondertekent contract voor 4 MQ-9 Reapers | Levering vanaf eind 2019

Luchtmacht

door Redactie Bron: Twitter

Directeur DMO ondertekent contract voor 4 MQ-9 Reapers | Levering vanaf eind 2019

Directeur Defensie Materieel Organisatie (DMO) Arie Jan de Waard was vandaag in Londen voor de contractondertekening van 4 onbemande verkenningsvliegtuigen van het type MQ-9 Reaper. De Reapers moeten vanaf eind 2019 worden geleverd. Dit meldt de vice-admiraal op zijn Twitter-account.

De ondertekening vond plaats op de Airshow Farnborough in Engeland. Aldaar zette de DMO-directeur zijn handtekening onder een 'Letter of Acceptance', samen met de Amerikaanse generaal Hooper, de Director Defence Security Cooperation Agency.

In de Defensienota 2018 is de aanschaf van de Reaper-drones naar voren gehaald in de plannen van de luchtmacht. Dit werd mogelijk doordat Defensie na jarenlange bezuinigingen kon rekenen op extra geld. 

Eerder op de dag werd op Twitter de ondertekening al aangekondigd, maar was nog niet precies duidelijk om hoeveel Reapers het ging.

Defensiecollega van de luchtmacht André Steur keek ernaar uit om met De Waard 'een paar Reapers te kopen.'

Uniform

De Waard reisde met KLM naar Londen en deed dat in uniform. Sinds het uitkomen van de Defensienota 2018 in maart is het reizen in uniform weer toegestaan. Dit om de zichtbaarheid van Defensie in de samenleving te vergroten. De DMO-directeur attendeerde een oplettende Twitteraar erop dat het echt weer mag.