Thuisfront samen met Missie Max in actie

Televisie

door Redactie Bron: Ministerie van Defensie

Thuisfront samen met Missie Max in actie

Op 10 november werden de opnames gemaakt van het groetenprogramma Missie Max van omroep Max. Defensie sprak over een geslaagde dag, met ongeveer 1.500 vrienden en familieleden. Er waren optredens van onder andere Xander de Buisonje, Missie max stars, en Kaj van der Voort, en voor de bezoekers was er kans om videoboodschappen te maken voor hun uitgezonden familieleden.

Het thuisfront
Er is vaak weinig tot geen aandacht voor het thuisfront. Staatssecretaris Barbara Visser legde in haar speech haar vinger op de zere plek: ‘Ik besef heel goed dat de afwezigheid van een militair veel van jullie vraagt. In feit draait het thuisfront een eigen uitzending. Dat jullie nu centraal staan is daarom niets meer dan terecht.’

Traditie
Het belangrijkste moment van de dag is natuurlijk het inspreken van de boodschappen, en de live video-verbinding met de uitzendgebieden: Afghanistan, Irak, Litouwen, Mali, en het marineschip Zr. Ms. Friesland, die in het Caribisch gebied vaart als stationsschip en ook anti-drugsoperaties uitvoert. Vele thuisfronters namen ook postpakketten mee, die worden gestuurd naar hun dierbaren in de missiegebied. De opnames van de groeten-dag, de groeten van bekende Nederlanders worden op een USB-stick gezet voor elke militair, en ook mee gestuurd.

Groetenprogramma
De elfde editie werd opgenomen in het evenementencomplex Hart van Holland in Nijkerk. Jan Slagter, Max voorzitter en presentator, interviewde tussen de optredens van de artiesten, minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten, staatssecretaris Visser en Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer.

Het televisieprogramma Missie Max 2018 wordt rond de feestdagen in december uitgezonden op NPO 1. Het programma bevat de van tevoren opgenomen groeten, het bezoek van Omroep Max aan een missiegebied en andere verhalen.

Meer zien?
De terugblik van Missie max 2017

(Foto: Ministerie van Defensie)